Jij ontbreekt nog! - Rode wijnen
15 wijnen + 4 specialiteiten
Onmisbare rode wijnen om te openen tijdens de feestdagen. Ze passen perfect bij rood vlees en stevige voorgerechten. Je hebt ze samen met heerlijke specialiteiten en mousserende voor je top toasten.
Totale prijs van de wijnen in dit pakket: 92,80 €. 24,83% korting: eindprijs 69,76€ Totale prijs van het eten in dit pakket: 20,05 €. 34% korting: eindprijs 13.23€
"'900 Gran Giordano"
Gemaakt van witte druiven die in het bijzonder geschikt voor mousserende wijn zijn, voor het lage alcoholpercentage en de bijzondere geuren, is deze mousserende wijn verkregen met de Charmat methode, een tweede gisting die vriendelijkheid en finesse aan de wijn geeft.
Witgouden kleur met groene reflecties en goed gekalibreerd perlage. De bouquet is rijk en fruitig, met sterke hints van citrus. De smaak is fris en aangenaam, evenwichtig, verbeterde door de fijnheid en lichtheid van de bubbels.
7PM "Gameplay" Blanc Extra Dry
Een speciale editie geïnspireerd op de wereld van videogames uit de jaren '80: de feestelijke geest van 7PM Blanc en die revival look die je meteen naar het volgende niveau brengt: dat van levend plezier.
7PM "Gameplay" Rosé Extra Dry
Een speciale editie geïnspireerd op de wereld van 80s videogames: de feestelijke geest van de 7PM Rosé en die revival look die je meteen naar het volgende niveau brengt: dat van levend plezier.
Syrah Terre Siciliane IGT
Een zéér geraffineerde droge rode wijn met een sterk karakter, die op tafel bij de kenners een goed figuur slaat.
Rode kleur met paarse tinten; intense en aanhoudende bouquet van rijp fruit; rijk van smaak met een goede body en een opvallende zweem van bramen.
"Andrea" Vino Rosso
Wijn is voor mij ook de stilte in de wijnkelder: voor deze Andrea Vino Rosso waren er momenten waarop alleen de echo van de stappen de ruimte tussen de wijnvaten vulden, alleen mijn adem was de muziek voor de rijping van onze wijnen. Het vergt passie. Als u houdt van wat u doet, is het natuurlijk dat het er is. Soms is het adembenemend, het laat u emoties ervaren met een overweldigende intensiteit. Ik heb persoonlijk de wijnstokken uitgekozen van deze variëteit, geïnspireerd door de sensaties van een snikhete zomer binnen en buiten de wijnkelder. Ik volgde de rijping stap voor stap, wijnproef na wijnproef. Toen ik me realiseerde dat de wijn klaar was om in de flessen te bottelen, voelde ik een vreemd gevoel van jaloezie, alsof ik te maken kreeg met een pijnlijke maar noodzakelijke onthechting. Op dat moment begreep ik dat hij klaar was, terwijl ik hem in het schemerige licht proefde. Wijn is emotie. De mijne? De mijne is een passie om te delen.
Andrea, Wine Maker Giordano
Net als een spiegel in een sprookje, het rode van zijn kleurweergave structuur heeft paarse aders en reflecteert het licht, veranderende arabesken creërend, fascinerend. Rode vruchten, frambozen en kersen, ontstaan met een vol geurend en expressieve karakter: vergezellend vanille, afstandelijk en suggestief. In de mond is hij harmonieus en vol, volledig fluweel met een lang aanhoudende afdronk. Er blijven nog hints van chocolade en vanille achter, overduidelijk.
Wijnbereiding
Druiven en wijnstokken zijn mijn dagelijks leven. Ik zie ontkiemende planten, kiemende bloemen, groeiend fruit, rijping en het bereiken van het perfecte oogstmoment. De wijnoogst bepaalt alle operaties: mijn taak is om als dirigent van het orkest er voor te zorgen dat elk aspect van een instrument de juiste noten moet spelen om de juiste harmonie te produceren. Elk variëteit heeft zijn eigen stem: zowel bij de benamingen als bij het kristalliseren van bepaalde tinten, een mengsel die toestaat om het eigen op te nemen, het vormgeven van een wijn met een ongewoon karakter, nieuw. Voor Andrea Vino Rosso koos ik de instrumenten die ik het meest geschikt achtte voor het orkestreren van de smaak die ik in gedachten had. Na een zorgvuldige selectie van de druiven, na de gisting, na de eerste rustpauze en de overgang in vaten heb ik een dialoog gevoerd met de wijnstokken in die mate dat ik dacht dat het beste was, om deze rode een snufje van mijn persoonlijkheid te geven. De rijping deed de rest, in de comfortabele omgeving van de Giordano wijnkelders. En daar groeide hij op en nam iets van mijzelf op tijdens onze stille dialogen.
Verdieping
De zoektocht naar iets nieuws is de basis voor constante persoonlijke groei. We hebben veel gesproken over deze regel, Winemaker's Choice. We werden gevraagd om uit de schaduw te komen, niet alleen om een gezicht te geven aan degenen die achter de schermen Giordano wijnen maken, maar ook om een persoonlijke interpretatie van de wijn aan te bieden volgens ieder van ons. Deze rode wil een beetje mijn visitekaartje zijn, een antwoord op de vraag hoe een wijn moet zijn om me te veroveren. Ik hoop dat ik uw hart kan bereiken, net zoals hij mijn hart heeft bereikt.
"Giulia" Vino Rosso d'Italia
Een rode wijn met een intense en heldere kleur, die anticipeert op een bouquet rijk aan nuances, van rood fruit tot vanille hints. In de mond is hij zacht en overtuigend, een streling voor het gehemelte. Vanwege deze kenmerken is hij zeer geschikt voor gerechten met sterke en intrigerende smaken, zoals die uit de Mexicaanse keuken.
Intens en complex rode wijn. In de neus zijn er aroma's van klein rood fruit en kruidige tonen, vanille in de eerste plaats. Overtuigend en aangenaam in de mond, dankzij een goede zachtheid en niet-agressieve tannines.
"Vei Cavour Etichetta Oro"
Deze wijn is elegant en krachtig en dankt zijn naam aan de grote staatsman Cavour, gepassioneerd van de kostbare nectar van Bacchus, die in het Kasteel van Grinzane woonde, op korte afstand van de historische Giordano kelders. De rijping geeft een elegante en verfijnde karakter, als uitgedrukt door het 'Gouden Etiket'.
Granaat rode kleur, aanhoudend bouquet met sterke noten van vanille, volle en rijke smaak, harmonisch structuur.
"Collection" Montepulciano d'Abruzzo DOC
Gemaakt van de Montepulciano druivensoort gekenmerkt door hun rijke, diep rode druiven.
Deze wijn verrast door zijn wijnachtige en intense bouquet, zijn robijnrode kleur en zijn veelzijdigheid.
Cabernet Sauvignon Puglia IGT
Rode van internationaal niveau, de vrucht van een wijnstok van Franse oorsprong, heeft in Puglia de perfecte leefomgeving gevonden om zich op zijn best te uiten.
Dieprode kleur met paarse tinten; intens bouquet met tonen van viooltjes, peper en specerijen; goede concentratie, heeft zachte en fluweelachtige smaak met fruitige en bloemige geuren.
Eier tajarin pasta
Deze fijne lintnoedels komen uit het hart van de Piemonte. Ze worden volgens traditioneel recept gemaakt van tarwemeel en eieren en hebben een grove en onregelmatige structuur. Serveer de tajarin met onze 'rustieke saus met eekhoorntjesbrood', de 'boerenragout' of de saus 'à l’Amatriciana'.
Ingrediënten: harde tarwe bloem, eieren 20%, water.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Cantucci Toscani
De Cantucci Toscani IGP met amandelen zijn een zoet geschenk uit Toscane die aan het einde van de maaltijd worden geserveerd, samen met een likeurwijn, met ijs of koffie.
Deze heerlijke koekjes waren zo ver terug als de 1300 gewaardeerd, toen ze door monniken in hun abdijen en kloosters in de Toscaanse heuvels werden gemaakt, met behulp van meel, honing, suiker en de zoete vruchten van de amandelbomen die in hun omgeving groeiden.
Ingrediënten: tarwebloem type "0", suiker, amandelen 20%, eieren, eigeel, boter, volle melk, honing, kruiden, zout. Rijsmiddel: ammoniumbicarbonaat. Het kan sporen van soja, chocolade en andere gedroogd fruit bevatten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Geroosterde Artisjokken
Verse artisjokken in stukjes gesneden en daarna licht geroosterd en gecombineerd met een mengsel van kruiden, vervolgens gekruid met olie, azijn en zout. Ideaal als voorgerecht of bijgerecht bij vlees- en visgerechten, en ook uitstekend op pizza.
INGREDIËNTEN: artisjokken 55%, zonnebloemolie, olijfolie, aromatische kruiden, azijn, zout, zuurteregelaar: citroenzuur, antioxidant: ascorbinezuur. Bevat sulfieten.
OPSLAGCONDITIES: Opslaan in een koele, droge plaats. Na het openen in koelkast bewaren en binnen een paar dagen gebruiken.
Paddenstoelcrème met truffels
Deze heerlijke crème gemaakt van paddenstoelen en truffels is heel geschikt als voorgerecht, op brood of als pastasaus. Ook een voortreffelijke verfijner van wit vlees. 1 glas 140 g
INGREDIËNTEN: gekweekte paddenstoelen "Agaricus Bisporus" 80%, olijfolie, paneermeel (tarwemeel, gistzout), zout, zwarte truffel "Tuber Aestivum Vitt" 1%, peterselie, gistextract, tarwezetmeel, knoflook, aroma, peper.
OPSLAGWIJZE: Op een koele, droge plaats bewaren.
Na opening in de koelkast bewaren.