Gran festa toscana
3 WIJNEN + 6 HEERLIJKE SPECIALITEITEN
Ben je klaar om je in Toscane te wanen? Dan is deze selectie perfect voor jou! Met 3 fantastische wijnen en 6 heerlijke Toscaanse specialiteiten wordt elke toast een reis door de smaken van deze prachtige regio!
"SELVATO" BIANCO TOSCANA IGT
Een witte wijn met een bleek strogele kleur en intense, geurige aroma's. In de mond is hij zacht en evenwichtig, met een uitstekende harmonie tussen frisheid en sapiditeit. Door zijn organoleptische kenmerken is hij veelzijdig te combineren: hij past goed bij hors d'oeuvres en aperitiefhapjes, maar ook bij alle soorten vis en wit vlees.
Het heeft een stro gele kleur en een fruitig boeket met bloemige noten. De smaak is evenwichtig, zacht en harmonieus met een aangenaam bittere afdronk die doet denken aan amandelen.
"Selvato" Chianti DOCG
Een unieke wijn, beroemd over de hele wereld, gemaakt van Sangiovese en Canaiolo druiven.
Robijnrode kleur met intense oranje tinten. Deze wijn heeft een bloemig bouquet met aanhoudende ondertonen van viooltjes en een uitgebalanceerd, fris, licht bittere smaak met een goede structuur.
"SELVATO" ROSSO TOSCANA IGT
Rode gerijpt in eiken vaten, bevat in zich suggesties van een land dat houdt van wijnen met karakter en dat beschikt over een lange traditie van uitmuntendheid. Luca Maroni, toonaangevende sensorisch analist, heeft aan onze Rosso Selvato Toscane een uitzonderlijke evaluatie toegekend in het jaarboek van de beste Italiaanse wijnen in 2017: wel degelijk 94 punten.
Heldere rode kleur met granaat tinten; intens bouquet met hints van rijp fruit, kruiden en vanille; warme en harmonische smaak, vol en aanhoudend, aangenaam zacht.
KAPPERBERRIEN
Een smakelijke delicatesse van hoge kwaliteit die erg populair is in de internationale keuken: van aperitief tot salades en voorgerechten, kaas, patés, pastasaus voor pasta of als begeleider van cocktails.
Ingrediënten: Kappertjes (niet Eu-geoogst), water, witte zoetzure dressing (witte wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, antioxidant: zwaveldioxide; bevat sulfieten), zout, zuurteregelaar: citroenzuur, antioxidant: ascorbinezuur. na opening in de koelkast bewaren.
LICHT GEKARAMELISEERDE NOTENMIX
Mix van Amandelen, Cashewnoten en Pompoenpitten. Licht gekarameliseerd met honing en zout. Een smakelijke snack, ideaal voor elk moment van de dag, vooral tijdens ontspannende momenten. Rijk aan vezels en een bron van energie.
Gekarameliseerde en gezouten amandelen 35% (amandelen 77%, suiker, honing 2%, zout 1,4%), gekarameliseerde pompoenpitten 35% (pompoenpitten 78,2%, suiker, honing 2%), gekarameliseerde en gezouten cashewnoten 30% (cashewnoten 69,3%, suiker, honing 2%, zout 1,4%). Verhoudingen kunnen variëren. Kan andere noten, pinda’s en sesamzaad bevatten.
Cantucci Toscani
De Cantucci Toscani IGP met amandelen zijn een zoet geschenk uit Toscane die aan het einde van de maaltijd worden geserveerd, samen met een likeurwijn, met ijs of koffie.
Deze heerlijke koekjes waren zo ver terug als de 1300 gewaardeerd, toen ze door monniken in hun abdijen en kloosters in de Toscaanse heuvels werden gemaakt, met behulp van meel, honing, suiker en de zoete vruchten van de amandelbomen die in hun omgeving groeiden.
Ingrediënten: tarwebloem type "0", suiker, amandelen 20%, eieren, eigeel, boter, volle melk, honing, kruiden, zout. Rijsmiddel: ammoniumbicarbonaat. Het kan sporen van soja, chocolade en andere gedroogd fruit bevatten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Extra vierge olijfolie "Sigillo Oro"
Een extra vierge olijfolie van bijzondere waarde, verkregen uit verse en gezonde olijven, geplet binnen 24 uur na de oogst. Zorgvuldig geselecteerd door Giordano, worden ze gekenmerkt door een lage natuurlijke zuurgraad (niet hoger dan 0,4%).
Wildzwijnragout
Deze ragout is gemaakt van wildzwijnvlees, tomatensaus, olijfolie, verse groenten en kruiden. Een heerlijk gekruide ragout. Deze saus past voortreffelijk bij eiertajarin of polenta. 1 glas 180 g
Spaghetti van 100% Italiaanse griesmeel van harde tarwe
Zorgvuldig geselecteerde 100% Italiaanse griesmeel van harde tarwe en water zijn de eenvoudige ingrediënten die worden gebruikt om deze spaghetti te produceren. Het resultaat is een pasta van hoge kwaliteit, elastisch en vasthoudend met een onmiskenbaar aroma, kleur en smaak. Probeer ze slechts op smaak te brengen met een scheutje extra vergine olijfolie en een snuifje Parmigiano Reggiano en u zult beseffen dat eenvoud vaak de sleutel tot succes is.
Ingrediënten: griesmeel van harde tarwe