Fijnproevers Lunch
15 Flessen + 6 Delicatessen
Twijfelt u tussen rood of wit? Deze selectie is speciaal voor u! Perfect voor elke gelegenheid, voor elke behoefte. Probeer ze uit samen met de authentieke voedsel specialiteiten die zich ook in deze selectie bevinden.
Totale prijs van de wijnen in dit pakket: 86,10€. 24,68% korting: eindprijs 64,58€
Totale prijs van het eten in dit pakket: 26,90€. 40% korting: eindprijs 16,14€
"Raggiante" Rosso
Krachtige wijn, tegelijkertijd van zeldzame fijnheid. De naam herinnert aan de kracht van de Middellandse zon waardoor de perfecte rijpheid van de druiven ontstaat.
Dieprode kleur; bouquet met tonen van rijp fruit, bramen en violet; vol van smaak, soepel en evenwichtig, aanhoudend.
"Loris" Vino Bianco
Als ze me vragen hoe ik zo rustig kan zijn in de wijnkelder, dan geef ik altijd hetzelfde antwoord. “Hoezo, wat kan er nou mis gaan?” Ik weet heel goed dat wijn maken echt niet makkelijk is, wijn maakt al zo lang onderdeel uit van mijn leven dat ik me geen leven zonder kan voorstellen. Ik weet echter ook dat dit typetje erg gevoelig is. Als het spanning voelt dan proef je dit terug. Uitgerekend daarom moet alles kloppen bij Winemaker’s Choice Bianco, mijn eerste echte wijn. En zo is het precies gegaan. Ik heb volledig zijn pad gevolgd, met kleine (voor)proeverijen en het nodige gelach met kelderhouders. Ze hebben me moeten afremmen omdat ik anders deze wijn (misschien) te vroeg zou hebben afgetapt. Maar hij heeft iets, deze wijn, hij heeft iets te zeggen, wil iets aan de grote klok hangen, zodat men erover gaat praten. Hij zoekt geestige tafelgezelschap, want hij lijkt een beetje op mij. Hij wil het leven alleen maar glimlachend leven. Om het te begrijpen moet je hem in je glas hebben: vertel het me daarna maar!
De kleur is delicaat, strogeel met een verleidelijke vergulde helderheid. De zomerse fruitige geuren prikkelen de neus: ik vind het heerlijk even boven het glas te blijven hangen om verrast te worden door de toetsen van perzik (die gele) en een klein vleugje ananas. Eenmaal in de mond wordt je getrakteerd door een heerlijke volle smaak afkomstige van de stevige structuur. Een robuuste maar tegelijkertijd zeer aangename smaak openbaart zich; de afdronk ontdoet zich van alle remmingen en kenmerkt zich door een heerlijk fris zuurtje.
Vinificatie
Als de wijnoogst begint vind ik het heerlijk om met de mensen in de wijngaard en de kelderhouders te kletsen. Elke dag hebben ze wel iets te te vertellen: over wat iemand nu weer is overkomen, over het weer dat niet is zoals het zou moeten zijn, over dat de grond te droog of te nat is, over een fantastisch etentje die avond (of maand) ervoor. Ik denk dat alles wat gezegd wordt tussen de wijnranken en de wijnkelder tenslotte een beetje in de wijn belandt. De wijnoogst vergt veel inspanning, dat moge duidelijk zijn, september lijkt wel honderd dagen te hebben. Maar het is een mooie inspanning, een inspanning die zijn vruchten afwerpt. Door het weer wat we hebben gehad was de afgelopen wijnoogst een bijzondere. Toch heb ik druiven gezien met zeldzame concentraties en met een eenvoudigweg explosief potentieel. Toen ze mij vroegen na te denken over deze witte wijn heb ik lang nagedacht over wat een druif als deze zou kunnen vertellen. Voor mij is een blend is als een kerstochtend: alles waar ik altijd over hebt gedroomd ligt onder de boom, klaar om uitgepakt te worden. Ik heb een keus gemaakt en harmonie en betovering tegen elkaar afgewogen, ik heb geprobeerd de balans van een wijn te vinden, een wijn die mijn taal spreekt en die de aanstekelijke lach op avonden met vrienden in zich heeft. Een ding is zeker: met het glas in de hand is men alles behalve terughoudend!
Aanvulling
Ik ga u iets vertellen waarvan ik dacht dat ik dit nooit aan iemand buiten mijn vriendenkring zou vertellen. Als wij uitgaan hebben we een bepaalde gewoonte. Op een papiertje schrijven we waarom iets die avond wel leuk was en waarom niet. Een wijntje, een etentje, een liedje, het maakt niet uit wat: er is altijd iemand die het initiatief neemt een classificatie te maken van de dingen die wel en niet leuk waren. Toen ik tijdens een etentje, ik kan echt meesterlijk koken, de Winemaker’s Choice Bianco aan mijn vriendenclub had geschonken, ging het net zoals anders. Tussen de papiertjes met ‘wel leuk’ die ik de volgende ochtend terugvond was er eentje waarop stond: “Waarom leuk? Omdat deze witte wijn net is zoals Loris: hij zorgt altijd dat hij in het middelpunt van de aandacht staat, maar als hij dit doet, wil je hem aan het eind altijd bedanken”. Dus: als deze wijn uw avond een beetje speciaal kan maken, dan weet ik dat ik mijn werk goed heb gedaan!
Fiano Puglia IGT
Het is een wijn van zeldzame aromatische finesse, uitsluitend gemaakt van Fiano druiven. Hij is fruitig en elegant en geeft perfect uitdrukking aan de zonneschijn en het mediterrane karakter van zijn land. Een hedendaagse klassieker.
Licht strogeel met een zweempje groen; intens fruitig en bloemig bouquet met een ondertoon van groene appel en salie.
"Andrea" Vino Rosso
Wijn is voor mij ook de stilte in de wijnkelder: voor deze Andrea Vino Rosso waren er momenten waarop alleen de echo van de stappen de ruimte tussen de wijnvaten vulden, alleen mijn adem was de muziek voor de rijping van onze wijnen. Het vergt passie. Als u houdt van wat u doet, is het natuurlijk dat het er is. Soms is het adembenemend, het laat u emoties ervaren met een overweldigende intensiteit. Ik heb persoonlijk de wijnstokken uitgekozen van deze variëteit, geïnspireerd door de sensaties van een snikhete zomer binnen en buiten de wijnkelder. Ik volgde de rijping stap voor stap, wijnproef na wijnproef. Toen ik me realiseerde dat de wijn klaar was om in de flessen te bottelen, voelde ik een vreemd gevoel van jaloezie, alsof ik te maken kreeg met een pijnlijke maar noodzakelijke onthechting. Op dat moment begreep ik dat hij klaar was, terwijl ik hem in het schemerige licht proefde. Wijn is emotie. De mijne? De mijne is een passie om te delen.
Andrea, Wine Maker Giordano
Net als een spiegel in een sprookje, het rode van zijn kleurweergave structuur heeft paarse aders en reflecteert het licht, veranderende arabesken creërend, fascinerend. Rode vruchten, frambozen en kersen, ontstaan met een vol geurend en expressieve karakter: vergezellend vanille, afstandelijk en suggestief. In de mond is hij harmonieus en vol, volledig fluweel met een lang aanhoudende afdronk. Er blijven nog hints van chocolade en vanille achter, overduidelijk.
Wijnbereiding
Druiven en wijnstokken zijn mijn dagelijks leven. Ik zie ontkiemende planten, kiemende bloemen, groeiend fruit, rijping en het bereiken van het perfecte oogstmoment. De wijnoogst bepaalt alle operaties: mijn taak is om als dirigent van het orkest er voor te zorgen dat elk aspect van een instrument de juiste noten moet spelen om de juiste harmonie te produceren. Elk variëteit heeft zijn eigen stem: zowel bij de benamingen als bij het kristalliseren van bepaalde tinten, een mengsel die toestaat om het eigen op te nemen, het vormgeven van een wijn met een ongewoon karakter, nieuw. Voor Andrea Vino Rosso koos ik de instrumenten die ik het meest geschikt achtte voor het orkestreren van de smaak die ik in gedachten had. Na een zorgvuldige selectie van de druiven, na de gisting, na de eerste rustpauze en de overgang in vaten heb ik een dialoog gevoerd met de wijnstokken in die mate dat ik dacht dat het beste was, om deze rode een snufje van mijn persoonlijkheid te geven. De rijping deed de rest, in de comfortabele omgeving van de Giordano wijnkelders. En daar groeide hij op en nam iets van mijzelf op tijdens onze stille dialogen.
Verdieping
De zoektocht naar iets nieuws is de basis voor constante persoonlijke groei. We hebben veel gesproken over deze regel, Winemaker's Choice. We werden gevraagd om uit de schaduw te komen, niet alleen om een gezicht te geven aan degenen die achter de schermen Giordano wijnen maken, maar ook om een persoonlijke interpretatie van de wijn aan te bieden volgens ieder van ons. Deze rode wil een beetje mijn visitekaartje zijn, een antwoord op de vraag hoe een wijn moet zijn om me te veroveren. Ik hoop dat ik uw hart kan bereiken, net zoals hij mijn hart heeft bereikt.
"Vei Cavour Etichetta Oro"
Deze wijn is elegant en krachtig en dankt zijn naam aan de grote staatsman Cavour, gepassioneerd van de kostbare nectar van Bacchus, die in het Kasteel van Grinzane woonde, op korte afstand van de historische Giordano kelders. De rijping geeft een elegante en verfijnde karakter, als uitgedrukt door het 'Gouden Etiket'.
Granaat rode kleur, aanhoudend bouquet met sterke noten van vanille, volle en rijke smaak, harmonisch structuur.
Paté van zwarte olijven
Deze paté wordt gemaakt van volledig gerijpte zwarte olijven. Een delicatesse die kan worden gebruikt op geroosterd brood, als pastasaus, bij vlees en groente.
Eier tajarin pasta
Deze fijne lintnoedels komen uit het hart van de Piemonte. Ze worden volgens traditioneel recept gemaakt van tarwemeel en eieren en hebben een grove en onregelmatige structuur. Serveer de tajarin met onze 'rustieke saus met eekhoorntjesbrood', de 'boerenragout' of de saus 'à l’Amatriciana'.
Ingrediënten: harde tarwe bloem, eieren 20%, water.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Cantucci Toscani
De Cantucci Toscani IGP met amandelen zijn een zoet geschenk uit Toscane die aan het einde van de maaltijd worden geserveerd, samen met een likeurwijn, met ijs of koffie.
Deze heerlijke koekjes waren zo ver terug als de 1300 gewaardeerd, toen ze door monniken in hun abdijen en kloosters in de Toscaanse heuvels werden gemaakt, met behulp van meel, honing, suiker en de zoete vruchten van de amandelbomen die in hun omgeving groeiden.
Ingrediënten: tarwebloem type "0", suiker, amandelen 20%, eieren, eigeel, boter, volle melk, honing, kruiden, zout. Rijsmiddel: ammoniumbicarbonaat. Het kan sporen van soja, chocolade en andere gedroogd fruit bevatten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Balsamico Azijn uit Modena i.g.p.
De meest bekend en gewaardeerde azijn, bereid met wijnazijn, kruidenmengsel en geconcentreerde en gekookte most.
Deze populaire en hoogwaardige azijn, uit de streek Emilia Romagna, wordt van oudsher gewonnen uit geconcentreerd en uitgekookt most. De donkerbruine kleur en de karakteristieke smaak ontstaan door het rijpingsproces in eikenhouten vaten. Er zijn maar een paar druppels nodig om vlees, vis, omeletten en groenten een bijzondere smaak te geven. Probeer deze azijn ook eens op Parmezaanse kaas en aardbeien.
Ingrediënten: wijnazijn, geconcentreerde druivenmost, karamel als kleurstof E150d. Het bevat Sulfieten.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats.
Mediterrane Olijvensaus
Deze voortreffelijke saus wordt bereid met zongerijpte tomaten, zwarte olijven, kappertjes en geurige oregano. Ideaal met pasta maar ook heerlijk op geroosterd brood.
Ingrediënten: tomatenpulp (80,5%), olijfolie, olijven (5%), kappertjes (3%), ansjovis plakken 1,5% (ansjovis, zout), dubbele geconcentreerde tomatenpuree, zout, peterselie, knoflook, chili, peper, oregano.
Opslag: Opslaan in een koele, droge plaats. Eenmaal geopend, in de koelkast bewaren en binnen een paar dagen.
Gedroogde tomaten met kappertjes
Voor dit product worden alleen de beste en lekkerste tomaten geselecteerd. Ze worden op traditionele wijze langzaam gedroogd in de warme zon. Vervolgens worden ze in olie met kappertjes gelegd. Zo ontstaat een heerlijk voorgerecht dat ook geschikt is als geraffineerd aperitief. Als ze in kleine stukjes worden gesneden, kunnen ze ook worden gebruikt voor het bereiden van pastagerechten