Hoe wilt u Valentijnsdag vieren? Brengt u een romantische avond met uw geliefde door in een plaatselijke club of bereid u zelf een diner voor twee voor? Met een speciaal menu op het juiste moment, is de keuze bijna verplicht: het zelf koken van gerechten geeft zeker een andere smaak!
Om u te helpen bij het kiezen van het beste menu hebben we aan alles gedacht: van voorgerecht tot dessert, u hoeft alleen maar onze suggesties te volgen en u bent klaar. In de liefde en in de keuken is alles toegestaan: hier zijn de recepten voor een fantastische Valentijnsdag!
Romantische menu voor Valentijnsdag
Aperitief
Om te beginnen, kies een elegant aperitief, die altijd lukt: hak onze droge tomaten met kappertjes fijn, voeg verse ricotta en tonijn toe, meng alles tot een gladde crème en smeer ze in op dunne plakjes geroosterd brood. Garneer met gehakte basilicum en munt en u hebt een overheerlijk gerecht om mee te beginnen. Wat kunt u serveren bij dit speciale aperitief? Mimosa cocktail! Voeg 1 deel rood sinaasappelsap samen met 2 delen Prosecco: geen enkele moeite voor dit gemakkelijke en zeer uitnodigende aperitief.
Voorgerecht
Bereid een exotische gemarineerde tonijn sashimi voor: hoe doet u dat? Heel eenvoudig: kies een tonijnfilet bij uw visboer. Deze moet heel vers zijn: vraag daarom advies aan uw eigen visboer! Laat de tonijn een paar uur in de koelkast rusten en snijd deze in stukjes van een paar centimeter dik en vier centimeter lang. Leg de vis in een kom, en bedek deze met sojasaus, geraspte gemberwortel en maanzaad en laat het een half uur trekken. Serveer de vis met een salade van taugé, kappertjes en dunne plakjes sinaasappel. Wilt u iets extra toevoegen? Voeg wat gesneden gegrilde champignon aan uw salade toe. De alchemie van de ingrediënten zal iets unieks creëren.
Bij dit speciale voorgerecht serveert u een heel speciale wijn: Langhe Arneis DOC. Een ondeugende wijn, zoals de dialectnaam al doet vermoeden, een ronde witte wijn, vol geparfumeerd en uitnodigende suggesties
Tajarin en truffel
We zeiden dat alles in de liefde en in de keuken is toegestaan: dus durven we het aan! En daarom, voor het Valentijn diner ... durf het! Na een Mediterraan voorgerecht gaan we door met een primeur die het karakter van Piëmont bevat, Tajarin en Truffel. Een saus die intense aroma's van het goud van de Langhe verspreidt, de meest traditionele opmaak voor een elegante en verfijnde eerste gang. En als u de clichés wilt uitdagen, probeer dan onze truffel met fusilloni trafilati in bronzo, pasta op antieke wijze bereid, waarvan het bijzonder ruwe oppervlak perfect past om de smaak van de saus, die zowel aromatisch als kostbaar is, over te nemen en te behouden.
Ontkurken we een rode wijn met een geweldige structuur, want een zeer belangrijke eerste gang kan niet tevreden zijn zonder een wijn die dit alles overtreft: Barolo DOCG, een kampioen. Luca Maroni, een van de bekendste namen in de Italiaanse oenologie, gaf onze Barolo een score van 94/100 in het jaarboek van de beste Italiaanse wijnen. Een rode wijn die betovert, in staat om de strijd aan te gaan met de uitbundigheid van de truffel, zelfs zonder deze te bedekken.
Curry gearomatiseerde kip met cashewnoten en Basmati rijst
En we gaan verder met een gerecht met een intrigerende oosterse geur, pittig en smaakvol. Het voorbereiden ervan is heel eenvoudig! Bestuif een in smalle reepjes gesneden kipfilet licht met meel. Verwarm een eetlepel extra vierge olijfolie in een pan en voeg de kip toe. Bak deze gedurende twee of drie minuten bruin, en meng het dan met sojasaus en een beetje witte wijn. Voeg de cashewnoten en twee eetlepels kerriepoeder toe, dek alles af en kook 10 tot 12 minuten verder.
Basmati rijst bereiden. Bak eerst in een pan twee glazen rijst en bedek ze daarna met 4 glazen water. Voeg zout en een scheutje extra vierge olijfolie toe, dek af met het deksel en laat alles op een laag vuur gedurende tien minuten koken. Serveer de kipreepjes met de rijst als bijgerecht.
Serveer voor dit gerecht, vol overweldigende pittige sensaties, een gebalanceerde bubbel, in staat om de sensaties van het gerecht te balanceren zonder deze te laten verdwijnen. Rosé Vino Spumante Millesimato: de perfecte rosé, zelfs met zo'n complexe tweede gang!
Kwarktaart
U kunt niet van het dessert afzien ... niet op Valentijnsdag! Maak een speciale kwarktaart, met de geur van Moscato. Hoe te bereiden? Verkruimel de Paste di Meliga, maismeel, in kruimels, voeg de gesmolten boter toe en verdeel alles over de bodem van een beboterde pan. Vulling bereiden: voeg ricotta, Griekse yoghurt en mascarpone in gelijke mate (250 g) samen, klop met een garde tot u een gladde en zijdezachte mengsel heeft. Verwarm het gedurende een paar minuten en voeg dan de gelatine toe (eerder gedrenkt in koud water en uitgewrongen). Roer tot de gelatine volledig vermengd is met de crème.
Voeg een paar eetlepels Crema al vino Moscato d'Asti docg toe. Breng de crème over op de pan met een pollepel en zorg ervoor de bodem niet te beschadigen. Zodra deze stap is voltooid, breng de vulling gelijkmatig aan, de pan schuddend en zet u hem vervolgens minstens 4 uur in de koelkast. Leg voor het serveren een stuk sinaasappelschil bedekt met chocolade op de taart: het effect is fantastisch!
En het mooiste als afsluiting, Asti Spumante! Een erg zoete (en romantische) manier om te proosten op de dag van geliefden!