Ruikt u het al? Het is de uitnodigende geur die zich verspreidt van hete grills, die het vlees, de vis en de groenten van de eerste barbecue van het seizoen langzaam garen. Moeilijk te weerstaan! En dus, klaar om de grills, speksteen en rook resten af te stoffen. Daarna moet het perfecte menu, en een bijpassende ideale wijn gekozen worden om voor een onvergetelijke grill party te zorgen.
Rode Wijnen
Laten we beginnen met een klassieke keuze: gegrild vlees vraagt om een rode wijn. En als vis en groenten gegrild worden? De wijnkeuze varieert van: wit, rosé, sprankelend en weer rood. Dit zijn onze keuzes!
Toscana Rosso "Selvato"
Ideaal te serveren bij rood vlees, Toscana Rosso heeft een licht en evenwichtig bouquet. Overheerst niet bij de smaak van het vlees, maar creëert zelfs een perfecte harmonie. Rib, borst, ossenhaas, stuit of entrecote: de vleeskeuze bij deze wijn is veelzijdig, evenals de kookmethodes. Niet alleen bij vlees: onze Toscana Rosso past ook ideaal bij gegrilde groenten!
Barbera d’Alba DOC 2015
Ook deze wijn is ideaal te combineren met rood vlees, dankzij een optimale balans tussen zuurgraad en zachtheid, versterkt door een ronde body en een mooie dikke smaak. Bij groenten zoals de heerlijke aubergine en geroosterde tomaten op steen of grill, zorgt de Barbera d'Alba ook voor een ideale combinatie, zelfs bij een vegetarische barbecue.
Witte Wijnen
Pinot Grigio delle Venezie 2016
Lange aangename afdronk met een karakteristieke lichte amandel smaak, met een intense geur van groene appel en vers geplukte bloemen. Ideaal te serveren bij vis, in het bijzonder schaaldieren. De delicate en aromatische pulp van garnalen en scampi geserveerd met Pinot Grigio zorgt voor een smaakvolle en perfecte symbiose. Serveer ook eens bij wit vlees, zelfs gekruid: kippenvleugeltjes met een BBQ saus of kalkoenfilet met roze peper en kerrie verwennen uw smaakpapillen met deze wijn.
Malvasia Pinot Bianco 2016 Puglia
Te serveren bij kip, kalkoen, eend en kwartel: bij wit vlees, verschaft deze wijn een ongebruikelijke aangename combinatie. De Malvasia Pinot Bianco Giordano met delicate tonen van perzik en abrikoos, in combinatie met lichte zoete tonen en zachtheid zorgt hij voor een ideale afdronk. Hij is zelfs te combineren met mager varkensvlees. Edele vissoorten, zoals tonijn en zalm, vormen ook een uitstekende combinatie met deze wijn.
Ein Roséwein
Rosato Puglia 2016
Zeer geschikt als aperitief of verfrissing voordat het hoofdgerecht geserveerd wordt, met bruschetta van op houtskool zelfgebakken krokant gevuld boerenbrood. Spareribs en capocollo kunnen uitstekend geserveerd worden met de Rosato Puglia 2016: zijn fris en fruitig bouquet verzacht het vet vlees, waardoor de aangename smaak meer benadrukt wordt.
Een speciale wijn
Merlot Barbecue
Merlot Barbecue een wijn die al door zijn etiket duidelijk zijn bedoelingen waar maakt! Ook het oog wil wat en in feite pronkt onze Merlot met een uitstraling die weet hoe buiten gefeest moet worden, vermakelijk en warm. Hij heeft een fluweelzacht en intense smaak en vergezeld perfect zowel delicaat rood vlees, als andere gesneden varkensvlees soorten. Verrassend door zijn eclectische karakter, die ook perfect past bij wit vlees en groenten. De Merlot Italia BBQ verwent uw smaakpapillen ook bij gegrild vlees. Ga de uitdaging aan en laat u verrassen.
Photo credit: dixoncamera.com via Visualhunt / CC BY-SA | Gudlyf , sporkist via Visualhunt / CC BY